TTnet hakkında bi Soru [Sanırım Kazık Yedim]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GuMuS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

GuMuS

Member
Ocak
244
0
İlk önce selamlar,[Akuma'nın ellerinden öpüyoruz]
Ben kazık yedigimi düşünüyorum ama bilmiyorum şuan size danışmak aklıma geldi :)
Dün harıl harıl internetim neden yavaş derken taki çakışan programlardan çakışan driverlere işlemci IRQ kapılarını aynı anda kullanma fln di filandı araştırdım. Microsoftan dosya çekerkenki hızım genede 130bayt/sn geçmedi(1mbit/4gbkota kullanıcısıydım)
acilen CS clanım olan Niepwnye danıştım forumdada bulunan agalardan "Aranel" bana online işlemle 8mbite geçebilirsin dedi
kafama yatmadı hoşumada gitmedi[şafak sezere saygılar] ama denedim ve online işlemle NETLİMİTSİZ paketine geçtim internetim 5 dakika gitti sonra geldi baglandıgında ben içerdeydim yarım saat sonra bakabildim baktıgımdada sag altta internet hızı olarak :5.4 mbps diyordu :) şaşırdım. Tamam biliyorum illa adamlar 8mbit sürekli demiyorlar ulaşabilecegi en fazla hız oda sözde. belki öle gözüküyordur dedim. Speedtest.net adresinden hız testi yaptırdım [umarım reklama girmez] 4.9mbit download hızı 0.69 upload hızı çıktı. Gene aynı clanda bulunduğum forumdada bullunan "0uikshare" arkadaşıma ; sen geçmiştin lan 8mbite dimi dedim evet dedi onun hızı bilgisayarında 8.3 mbps gözüküyormuş. Ve diger Tarife degiştiren arkadaşlarada[1mbit/4gb kota >>>>> Netlimitsiz] sordugumdada onlardanda 8.0mbit cevabını aldım bunun sebebi ne olabilir acaba 444 0 444 aramadan önce size danışayım dedim :)
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler hö hö hö

Cevap: TTnet hakkında bi Soru [Sanırım Kazık Yedim]

illa 8mbit e geçtin die 8 mbit veremicekler adamlar yani sanırsam ben 1 mbit kulanıcısıyım 2 hafta once test yaptımda 0.69 cıkmıstı hız bunun kaynağı galiba ttnet'in net yolladı yerle kaynaklı o gelene kadar hızı dusuormus sanırsam bundan 1.5 ay once 0uikShare ile tartışıoduk Romanyadan net ceksek felan diye dedi gelene kadar o 10 mbit e felan duser dedi ordan böyle dedim yani hö

Bak şimdi Burakcım :D bende ağustos ayına kadar 1mbps/4gb tarifesindeydim. gittim başvuruları yaptım bana bir numara verdiler, işte yarın bu numarayı ara falan filan gibisinden neyse aradık adamla konuşurken adam dedi internetinizi 6mbps olarak aylıyorum kesilmeleri engellemek için dedi :) yani bu net hızı oradaki çalışan görevlilerin keyfine ve evinin data-center'a olan uzaklığıyla alakalı :)

Online işlemde bana bunu belirtmediler ve data-center derken neyi kastettigini anlamadım deniz ve eger o adamın keyfine göreyse onu bi kerterim bi kerterim :D

Gündüzleri Net Hızı biraz düşük oluyor , saat 1'den sonra net hızı tam yükseliyor ....

Eğer Yine hızın aynıysa Değişmiyorsa .... TTNET bu yapıcak bir şey yok :)

TTNet'in Artık B*ku Çıkmış...:)

Bazılarınız uydurmuş adam kafasına göre filan bunlar saçmalık senin netin 5dk da bir gidiyorsa demekki hattın kaldırmıyor we kopuyor adamda bu kopmayı engellemek için snein hızını düşürmüş ayrıca ben 8mbps geçtiğimde ogün içerisinde 5-10 kez int kesilmişti we bu bölgedeki çalışmadan dolayı olduğu söyleniyordu şuan Türkiyenin heryerine neredeyse TTNET fiberoptik kablolar döşeniyor ayrıca şuan benim ttnet'den bir itirazım yok nedense heray 50-60 GB yapmama rağmen Hızım hiç 15GB / 0.5mbps Kuralına girmeidm We neredeyse bir filmi 15-20 DK da indirebiliyorum we hız olarak ise bazı günler int Yoğun olduğundan herkez hız düşüşünden etkilenebiliyor we ben 8 mbps geçiş oalyımı internetten yapmış online işlem merkezi

İnternette kopukluk yok ve şimdi okuldan geldim hız 5.9 mbps yükselmiş sanırım bu yükselecek
data center uzaklıgıda sanırım alakası yok(en azından benim konumda) şimdi hız testi yaptıracam bakalım kaç çıkacak :)

1491676543.png

zafer benimdir :)
data-center'a uzaklıga baglıyorum geri kalan 1mbiti :)

data-center diye belirttiğimiz olay her sentte bulunmasada bir kaç sentte ve yer yer tek sentte bulunan turk telekom binaları olmakta. ve senin internet için ulaştığın ilk nokta orasıdır. 8mbit'e kadar hızlı internet olayıda hattın destekliyorsa 8 mbit, hattın desteklemeside şudur ki; seninle telekom binası arasındaki mesafe çok fazlaysa bakır kabloladan dolayı oluşan kayıplar hattının koplasına vede yavaş bağlantıya sebep olur bir diğeriyse telekomun kullandığı switch'lerdir yanlış hatırlamıyorsan telekom 3 farklı markanın üretmiş olduğu switc'leri kullanıyor (bunlardan biri alcatel). bu switch'lerin bir kısmı 8 mbit desteklemiyor(sonradan değişmiş olabilir).

ha birde uydu net yerine denizden kablo çekilerek yurtdışı bağlantısı sağlandığı için yurtdışı çıkışımız genelde düşük.

bende 8/1 kullanıcısıyım ve 856k ile netloaddan download yaptım (gece saat 2 den sonra tabi). upload herzaman 0.70 in altında.

data-center diye belirttiğimiz olay her sentte bulunmasada bir kaç sentte ve yer yer tek sentte bulunan turk telekom binaları olmakta. ve senin internet için ulaştığın ilk nokta orasıdır. 8mbit'e kadar hızlı internet olayıda hattın destekliyorsa 8 mbit, hattın desteklemeside şudur ki; seninle telekom binası arasındaki mesafe çok fazlaysa bakır kabloladan dolayı oluşan kayıplar hattının koplasına vede yavaş bağlantıya sebep olur bir diğeriyse telekomun kullandığı switch'lerdir yanlış hatırlamıyorsan telekom 3 farklı markanın üretmiş olduğu switc'leri kullanıyor (bunlardan biri alcatel). bu switch'lerin bir kısmı 8 mbit desteklemiyor(sonradan değişmiş olabilir).

ha birde uydu net yerine denizden kablo çekilerek yurtdışı bağlantısı sağlandığı için yurtdışı çıkışımız genelde düşük.

bende 8/1 kullanıcısıyım ve 856k ile netloaddan download yaptım (gece saat 2 den sonra tabi). upload herzaman 0.70 in altında.

Evet ama sanırım bizim semtte yok google earth'te arattırdım cins cins yerlerde buldu genelde köprünü o taraflarda var yada var ben bilmiyorum İstanbul Küçükçekmeceye bakabilirsen sevinirim varsa beni bilgielendir zahmet olmassa:) ve 8mbit destekliyor hattım büyük ihtimal şuan hiç kopma kesilme yaşamadım. O upload hızı bendede 0.89u geçmedi Bakır tel olmasa fiber optik gibi olsa
ne uçarız ya internetten 130bayt/sn ile Microsoft 'tan dosya çektigimi bilirim ben :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yani hiçbirinizde okuma yok dicem yazı yazıyorsunuz burda hiçbiriniz kapmanyayı okumak aklına gelmedi demek
8mbit 'E kadar internet artık evinizde...
Yanlış anlıyorsunuz cidden kimine6 gelir kimine 7 duruma göre veriyorlar...

8 Mb İşi Moruk 15 Gb Ti Geçince Direk 512 Bayt A Düşüyor Bu Kesin! 2.cisi Sen Böle Üsküdar Meydani Gibi Biyerde Oturmuyorsan Yani Üsküdar'in Çengelköy'ünde Oturuosan Oraya Netin Kac Mb Hizla Gelirse Sanada Öle Geliyor Banada 4 Mb Geliyor Net Ama Ben Memnunum Walla :D

Geri
Üst Alt