Tablolardaki Çoğul Kayıtları Temizleyin...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

AVCI

New Member
Kalemi Kırıldı!
May
413
22
Bir çok database de kayıtların tekrarlanmış olduğunu görüyorum. Herkes db editorum diyor fakat item tablosunda örneğin, her itemden 2 veya 3 defa var. Buna karşılık bu programı yazdım.

Kullanımı :
Item tablosundan örnekle anlatayım, Item tablosunda Num kolonu primary key değil o yüzden kayıtlar tekrarlanmış, hemen Item tablosuna sağ tıklıyoruz ve Tüm Görevler -> Generate SQL Script... e basıyoruz. Buradaki amaç o tablonun Item2 isminde kopyasını oluşturmak.

Item2 yi oluşturduktan sonra Item2 nin num kolonunu primary key olarak işaretliyoruz ve kaydediyoruz... Kaynak tablomuz Item, Hedef tablomuz Item2 oldu... Programdan bağlan a ve sonra başla ya basıp işlemi bitiriyoruz.

Program Item2 ye kayıtları aktarıcak tekil bi şekilde.. İşlem bittiğinde Item tablosunu silin, Item2 tablosunun ismini Item yapın...

Program mantığı basit, primary key li tabloya bir den fazla aynı kayıt girmeye çalıştığınızda sql hata verir ve program o sırada kırılır yani çalışması durur... çalışması durmasın dedik (try except bilenler için) aktarmaya devam etsin eklenmişse zaten eklemicektir birdaha..

Resim :
tabloduzenle.jpg

Download :

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

Son düzenleme:
Cevap: Tablolardaki Çoğul Kayıtları Temizleyin...

Hmm beğendim güzelmiş, aradaki fazlalıklardan kurtulmak için birebir.

Guzel bi Program , Kullananlara Basarilar ;)

Teşekkürler, bu program yararlı olacaktır. Aslında bu programı daha basit hale getirebilirsin diye düşünüyorum :)

Generate sql script diyince Item tablosu silindi,bence program otomatik o tablodan oluştursun ve primary key i kendi versin

Güzelmiş Güzel Fir Şey Eline Sağlık Tşk

Teşekkürler, bu program yararlı olacaktır. Aslında bu programı daha basit hale getirebilirsin diye düşünüyorum :)

Daha basit hale getiricektim fakat bazı tablolarda default değerleri olan alanlra var, onları görünce manuele döndüm...

Generate sql script diyince Item tablosu silindi,bence program otomatik o tablodan oluştursun ve primary key i kendi versin

Kardeş generate sql script dedikten sonra üstte 2 satırlık bi kod oluşuyo drop table ! onu alma sadece

CREATE TABLE olan kısmı alın ! Sonra bana sövmeyin :D

Son düzenleme:

başlaya 2 kez basıyoruz program çalışmaya başlar başlamaz kapanıyor neden acaba db isminden dolayı mı ?

1 hafta düşünsem böyle bi editor aklıma gelmezdi sanırım.

Teşekkurler paylasım için :)

Tam otomatiğini yaparım koyarım buraya, ama default değerleri olan tabloları onunla yapamazsınız,

Her geçen gün farklı bişey ile şaşırtıyorsun herkesi :)
Fikir Fevkalade. Harcanan Emeğe zaten laf edilmez :)
Eline sağlık Avcı.

Paylaşımın İçin Teşekkürler

Eline saglık AVCI

260 mb olan db m 70 e indir sağol:D

Teşekürler Nazif Abİ Uzun Zamandır Bunun gibi Bişi Arıyordum ALIM SATIMA bile konu verdim Ama Senin yapabileceğini Biliyordum.Helal Olsun

Program Tam Aradığım Gibi Ama Bi yerlerde Takıldım :D

Yorumlar için teşekkürler :)

Geri
Üst Alt