unstoppables
» Az iηѕaη çσк нυzυr..
- Tem
- 22
- 0
NightWish , Finlandiyalı Senfonik Metal Grubudur .
Grup Üyeleri ;Anette Olzon
Grup Üyeleri ;Tuomas Lauri Johannes HolopainenAd:
Anette Olzon
Doğum Tarihi:
21 Temmuz 1971
Oturduğu Yer:
İsveç
Hobileri:
Egzersiz yapmak, Kıyafetler, Kitap okumak ve Vahşi doğada uzun yürüyüşler yapmak..
Kötü alışkanlıkları:
Yok
Müzikal altyapı:
Müzikal bir ailede yetiştim ve çocukluğumdan beri şarkı söylüyorum. Annem 8 yıl boyunca obua çalmam için beni zorladı.Çocukluğumda her zaman annemle ve onun grubu ile turneye çıktım, Bazen onlarla şarkı bile söyledim.
13. yaşıma geldiğimde, Birkaç yetenek yarışmasına katılmaya başladım. 17 yaşındayken ilk gerçek grubuma katıldım, bir cover grubuydu ve diğer müzisyenler benden yaşlıydılar.Cover şarkılarını çalmaya başladıktan sonra,Alyson Avenue adlı gruba katıldım, ilk olarak bir stüdyo şarkıcısı sonraları Ön Vokal oldum . 2000 yılından bu yana 2 albüm çıkardık.
21 yaşımdayken, Helsingborg'da Rock opera/müzikal olarak adlandırılan "Gränsland" adlı bir müzikalde başrol olarak görev aldım. sonra Gothenburg'daki Balettakademien isimli bir akademi üniversitesine girdim. Ek olarak ,daha önceleri bahsettiğim gibi,yıllar boyu birkaç grupta çalmaya devam ettim, Korolarda söyledim,Çeşitli projelerde görev aldım ve ara sıra düğün şarkıcılığı bile yaptım.Son olarak "Conspiracy" albümünde Michael Bormann ile düet yaptım (ex-Jaded Heart-şarkıcısı) . Kariyerimde her türlü müzik türünü söyledim.
Çok eski günlerde Danimarka'nın Helsingör kentinte bulunan Copenhagen Music Konservatuarın'da özel bir hocayla şan dersleri aldım.Günümüzde gerekli olduğu için Malmö Müzik Üniversitesinde özel bir hocadan ders alıyorum.
Malzemeler:
Nightwish tayfasının ayarladığı Mikrofon veya kulaklık sistemi
Müzik hayatındaki İdolün:
Günümüze kadar hiç bir idolüm olmadı fakat alçakgönüllü tüm müzisyenleri severim.Açıkçası bu idol konusu üzerinde pek düşünme fırsatım olmadı
Hayattaki İdollerin:
Diğer insanların düşüncelerine rağmen kendisi olabilen insanlar.
Hayat felsefesi:
Hayatını dolu dolu yaşa- Tüm kalbinle sev,gül ve ağla,çünkü hayat o kadar uzun değil.
Gitmek istediğin yerler:
Oh,Çok fazla var!! Lapland, Avustralya, Yeni Zelanda, İzlanda,Mısır
Seni güldüren şey nedir?:
Oho, Birçok şey... beni güldürebilmek çok kolaydır... ama en çok Jackass ve Friends gibi televizyon dizileri ve tabi ki Emppu ve Ewo
Aldığın ilk kayıt:
hmm ilk aldığım albüm İsveçli olduğum için tabi ki bir ABBA albümü...
Bütün zamanların en iyi albümü:
5 tanesini sayamayacağım...
Turnede zamanını geçirdiğin şeyler:
Göreceğiz... ama galiba kitap okumak,film izlemek ve oyun oynamak olacaktır.
Gösteri için hazırlanma:
Sesimi ısıtma çalışmaları yaparım.Ballı yeşil çay içerim. uygun biçimde odaklanmam ,rahatlamam ve hazırlanmam için gösteriden önce en az 10 dakikamı harcamam lazım
Turnedeki en acayip an:
sadece İskandinavya kıtasında turneye çıktığım için böyle acayip anılarım olmadı ama hala ilk grubum Take Cover ile yaptıklarımı hatırlarım.İsviçre'nin güneyinde bir yerde motosiklet partisi için çalarken ,Striptizciler vardı, ve bana "Hadi Güzelim Memelerini göster" diye bağırıyorlardı.Konserden sonra ücreti toplarken,Bir kaç serseri bizim grubun üyeleri ile kavga etmeye başladı bu yüzden son hızda oradan uzaklaşmaya çalıştık .Orası ile ilişkilerimizi olabildiğine çabuk bitirdik.. Korkutucuydu.Brrr
ayrıca onlar içine bira dökerek bizim sahip olduğumuz en büyük hoparlörlerden birini mahvettiler.
Grrr...
Sahnedeki en büyük korkun:
Sesimi kaybetmek,istediğim gibi şarkımı söyleyememek
Favori Nightwish şarkısı:
Yeni albümdeki bütün şarkılar ve "Ever Dream", "Higher than Hope".
Genel olarak en büyük korkun:
sesimi kaybetmek veya ailemden ve arkadaşlarımdan birinin başına kötü bir şey gelmesi
En sevdiğin şarkıcılar/gruplar/müzisyenler:
Çok fazla var!!
En sevdiğin kitap:
Çok fazla sevdiğim kitaplarım var, ama Paolo Coelho kitaplarını, özellikle "Veronica decided to die (Veronica ölmek istedi)" adlı kitabını ayrıca Dan Brown'ın "Angels and Demons (Melekler ve Şeytanlar)" adlı kitabını çok severim
En sevdiğin içecek:
tazeleyici maden suları, vanilya votka ve elma şarabı
En sevdiğin yemek:
çok fazla - Çin yemekleri, sushi, Thai, Mexican...
En sevdiğin hayvan:
Kediler ve atlar
En sevdiğin film:
"Titanik", "Gladyatör", "Cesur yürek" ve daha fazlası
En sevdiğin televizyon gösterisi:
Televizyon çok fazla izlemem ama, "Umutsuz Ev Kadınları" ve "Friends" dizilerini çok severim
Hayatında sana sorulan en aptal soru:
Hayır bence hiç aptal soru yoktur. Çünkü eğer biri bilmek istediği bir şeyi sorularsa, o soru ona göre aptal değildir...
Grup Üyeleri;Emppu VuorinenAd:
Tuomas Lauri Johannes Holopainen
Doğum Tarihi:
25.12.1976
Doğduğu yeri:
Kitee, Finlandiya
Hobileri:
Müzik, Filmler, Kitaplar, Disney, Yürüyüş yapmak, Seyahat etmek, Dalış yapmak.
Kötü alışkanlıklar:
Kahve ve sigara
Müzikal Altyapı:
11 yıldır Piyano, Klarnet, Tenor saksofon & müzik kuramları üzerinde çalışıyorum . 93'den beri farklı gruplarda klavye çaldım. (Dismal Silence, Nattvindens Gråt, Darkwoods My Betrothed, Sethian, For My Pain, Nightwish)ı.
Ekipman:
KORG Oasys, Karma, N364, Triton, Trinity
Müzik idolleri:
Hans Zimmer, Vangelis
Yaşamdaki idolleri:
Ailesi, MacGyver, Donald Duck, MoominMamma
Yaşam felsefesi:
Yarın ve dün eşit derecede uzaktır, Carpe Diem.
Gitmek istediği yer:
Hayatında 20 yıl öncesi
Onu güldüren şey:
Jack Sparrow
İlk aldığı kayıt:
"Asylum" KISS
En sevdiği 5 albüm:
The Gladiator Soundtrack
Tears Laid in Earth (The 3rd And The Mortal)
Black Album (Metallica)
Vulgar Display Of Power (Pantera)
Wildhoney (Tiamat)
Gruptaki en ilgi çekici olay:
Bir sonraki albüm için söz yazmak.
Geçmişteki en iyi Nightwish Konseri:
Hartwall Arena, Helsinki
Filmler, Kitaplar, Röportajlar, saçma şeyler.
Konser için hazırlık:
Kendi başına 5 dakika
Turnedeki en tuhaf deneyimi:
20000 kişinin önünde şarkı söylemek
Sahnedeki en büyük kabusu:
Tekrar şarkı söylemek
Hayattaki en büyük korkusu:
Yaratıcılığını ve sevdiği insanları kaybetmek
The Poet And The Pendulum
Favori Grup/Müzisyen:
Hans Zimmer, Vangelis, Danny Elfman, Metallica, Pantera, My Dying Bride, Rammstein, The 3rd And The Mortal, Mike Oldfield, Fin Metal sahnesinin tümü.
Favori kitabı:
Yüzüklerin Efendisi, Kara Kule saga 1-7, Monte Cristo Kontu, Tılsım, Moominbooks, Aslan yürekli kardeşler.
Favori içecek:
Kahve, su, kırmızı şarap, viski.
Favori yemek:
Thai, Meksika yemekleri, sushi.
Favori hayvan:
Kurt
Favori filmler:
Kurtlarla Dans, Cesur Yürek, Hayalet süvari, Esaretin Bedeli,Ölü Ozanlar Derneği, Ölüm Sessizliği, Köy, Kurt Kapanı, Yüzüklerin Efendisi ve bütün Disney klasikleri..
Favori Televizyon programı:
MacGyver
Karşılaştığı en ahmak soru:
'Sen Hz. İsa mısın? Ona çok benziyorsun'
Grup Üyeleri; Marco Tapani HietalaAd:
Emppu Vuorinen
Doğum Tarihi:
24.6.1978
Doğduğu yer:
Kerava
Hobileri:
Müzik , Filmler
Kötü alışkanlık:
Hiç bir şey
Müzikal altyapı:
Bir kaç Grup/Proje NW den önce.
Ekipman:
Gitar
Müzikteki idolleri:
Hmmm...bir sürü
Hayattaki idolü:
Babam
Yaşam felsefesi:
Bütün kötü şeylerin içinde güzel bir şey bulmaya çalışmak.
Gitmek istediği yer:
Mısır
Onu güldüren şeyler:
İyi şakalar...ve tabi kötüleri de..
Aldığı ilk kayıt:
Iron Maiden olabilir.
En iyi 5 albüm:
Helloween: Keeper I & II
Malmsteen: Seventh Sign
Metallica: Metallica
Next Nightwish album
Bütün turneler tüm dünyadaki.
En iyi Nightwish konseri:
Hatırlamıyorum belki Helsinki, Hartwall Arena olabilir.
Kitap okumak, oyun oynamak, içmek, yeni şehirlerin etrafında dolaşmak.
Konser öncesi hazırlık:
Yalnız geçireceğim bir kaç dakika.
Turnedeki en tuhaf olay:
Tüm turne
Bir çok
Favori Grup/Müzisyen:
Bir çok
Favori kitap:
Birçok ama son zamanlarda Paolo Coelho'nun birkaç kitabını okuyorum
Favori içecek:
Bira
Favori yemek:
Pizza, sushi
Favori hayvan:
Kaplumbağa.. Bir tane var benim, adı Lucy Liu (Luikki).
Favori film:
Çok fazla.
Favori Televizyon Programı:
Hiç bir diziyi takip etmiyorum.
Karşılaştığı en ahmakça soru:
Özel bir şey gelmiyor aklıma ama genel olarak bir soru 1000 defa sorulduysa beni çok fazla sinir ediyor.
Grup Üyeleri ; Julius NevalainenAd:
Marco Tapani Hietala
Doğum Tarihi:
14.01.1966
Doğduğu yer:
Helsinki, Finlandiya
Hobileri:
Bilim kurgu,Filmler,Kitaplar,Video Oyunları
Kötü alışkanlıkları:
Aşırı tembellik
Müzikal altyapı:
Aktif müzikal alt yapısı olan bir ailede yetiştim. Doğduğumdan beri Caz, Rock ve Klasik müziğe aşinayım. 12 yaşından beri gitar ve bas çalıyorum. Kolejdeyken 3 sene klasik gitar, vokal ve müzik teorisi eğitimi, ayrıca Oulunkylä Pop ve Caz Konservatuarında 2 yıldan fazla bas ve müzik teorisi dersleri aldım.
Ekipman:
Warwick infinity bas , Warwick amfi.
Müzikal idolları:
Bas: Geezer Butler, Bob Daisley. Vokal: Ronnie James Dio, Rob Halford, Kate Bush.
Hayattaki idolleri:
Neil Armstrong (Ayda ilk yürüyen adam ya da bazılarının iddiasına göre çölün karanlık bir yerinde)
Hayat felsefesi:
Yaşa ve yaşat
Gitmek istediği yer:
Uzay
Onu güldüren şey:
Gıdıklanmak
Aldığı ilk kayıt:
Ben ve kardeşim Rainbow'un "Long live rock´n´roll" adlı albümünü alsın diye babamın başının etini yedik. galiba kendi paramla aldığım ilk albüm Iron Maiden "Killers" veya Black Sabbath "Mob rules". hangisi olduğunu hatırlamıyorum
En sevdiği 5 albüm:
Rainbow: Long Live Rock´n´Roll
Black Sabbath: Heaven and Hell
Judas Priest: Painkiller
Thin Lizzy: Live ´n´Dangerous
Deep purple: Burn.
Once albümünün sürekli büyüyen ve tahminlerimizi aşan başarısı.
Geçmişteki en iyi Nightwish konseri:
Benim için bir tane seçmek için bir sürü konser var. ama en iyi 2005 konserleriydi. Wacken Open Air Festivali-Almanya, Hammersmith-ingiltere, Hartwall Arena-Helsinki,Finlandiya
Kitaplar, Filmler, Video Oyunları ve Fırsat buldukça içmek
Konser için hazırlık:
Ah Evet! içki.
Hey! Hepsi tuhaf.
Sahnedeki en büyük korkusu:
Sesimi kaybetmek.
Hayattaki en büyük korkusu:
Ben uzaklardayken ailemden birine kötü bir şey olması ve elimden bir şey gelmemesi.
The Siren
Favori Grup/Müzisyen:
Kesin bir favorim yok ama Black Sabbath ve Tony Lommy'nin yolu etkilemiştir müzik gördüğüm ve kendi kendime çaldığım yolu etkilemiştir.
Favori kitap:
Evet , Yüzüklerin Efendisi . basmakalıp bir cümlemi oldu ne?
Favori içecek:
Hafif bira.
Favori yemek:
"lenkki" adı verilen Fin sosisi
Favori film:
Orijinal Yıldız Savaşları Üçlemesi
Favori televizyon programı:
sanırım televizyonlar oyun konsolları ve DVD-playerlar'ın bir ilavesi. Diğer bir deyişle bence zamanı boşa harcamak.ama Babylon 5'i seviyorum.Daha iyileri olabilir ama bu beni hala etkiliyor
Karşılaştığın en ahmakça soru:
"Senin ve grup arkadaşlarının doğum tarihlerini,adreslerini ve telefon numaralarını verir misin?"
Ad:
Jukka "Julius" Nevalainen
Doğum Tarihi:
21.04.1978
Doğduğu yer:
Joensuu, Finlandiya
Hobileri:
Ailemle zaman geçirmek, bateri çalmak
Kötü alışkanlık:
Mükemmeliyetçilik
Müzikal altyapı:
İlk olarak 11 yaşında bateri çalmaya başladım. Prova yapacağım yerim olmadığı için pek fazla pratik yapamadım. Aslında bu yüzden sedirlere veya elime geçen düzgün tahta yerlere vurarak alıştırma yaptım. 11 veya 12 yaşlarında katıldığım ilk grubun adı "The Highway"di ve gerçekten muhteşemdiler.... =) Sonraları 15-16 yaşındayken ilk grubuma katıldım. Haftada bir kaç kere prova yapabileceğimiz yerlere sahiptik. Bu gruptan ayrıldıktan sonra Emppu ile çalmaya başladık ve sürekli alıştırma ve prova yapacak yerler bulduk. O günden sonra istediğimiz gibi her gün çalacağımız yerler bulmak gerçekten heyecan vericiydi. Çok fazla çalmaya başladık. ilk olarak Fin Rock müzik tarzında çalmaya başladık ama daha sonraları Stratovarius,Helloween ve Yngwie Malmsteen gibi biraz daha sertleştirdik müziğimizi . 17 yaşındayken (doğru hatırlıyorsam eğer) Tuomas ve Emppu Nightwish adlı gruba katılabileceğimi söyledi. Gerisini zaten biliyorsunuz.
Ekipman:
Tama Starclassic Maple drums
Paiste Cymbals
Pro Mark 5B Sticks
Müzikteki idolleri:
Gençken Dream Theater'dan Mike Portnoy ve Stratovarius'dan Jörg Michael gibi ünlü müzisyenlerden etkilendim. ama artık günümüz bateristlerini çok iyi gözlemlemiyorum ama baterist iyi bir iş çıkartıyor ve güzel çalıyorsa o konseri izlemek heyecan verir bana. Mesela Mikkey Deeve Tommy Lee.
Hayattaki idolü:
Diğer insanlara iyi davranıp hayattan zevk alan tüm insanlar
Hayat felsefesi:
Eğer saygı görmek istiyorsan saygı göstermelisin.
Görmek istediği yer:
Mısır piramitleri.
En Çok Güldüğün şey:
Kızım Luna ve oğlum Niki ve Ewo müdürümüz.
Aldığı ilk kayıt:
Sepultura'nın Arise'ı olabilir.
En sevdiği 5 albüm:
Gladyatör-Film müziği
Dream Theater - Images And Words
Metallica - Black Album
Pantera - Vulgar Display Of Power
Dream Theater - Scenes From A Memory
Yeni Nightwish Albümü
Geçmişteki en iyi Nightwish konseri:
Hartwall Arena, 21 Ocak 2005,Helsinki
Bira ve filmler
Konsere hazırlık:
Gün içinde birkaç kez ve gösteriden hemen önce Jägermeister tarafından verilen tam bir destek
Organizatör bizi mahvetmeden önce Portekiz'deki konseri iptal etmeye zorlandık. Organizatör paramızı ödemedi ve ödeyene kadar otelde kalmak zorunda kaldık.Konser bir süre ertelenmişti fakat sonunda orada da çalabildik.
Sahnedeki en büyük korkusu:
Uyumu bozup arka plandaki kaset ile farklı zamanlama ve yanlış altyapıyla çalmak ve Kaset çaları kapatması için Tero'ya bağırdığımda beni duymaması ve tamamen yanlış çalmaya devam etmemiz.
Hayattaki en büyük kabusu:
Ailemin başına kötü bir şey gelmesi
Favori nightwish şarkısı:
The Poet And The Pendulum
Favori Grup/Müzisyen:
Grup Pantera olmalı. Müzisyen...bilmiyorum. Bir çoğunu takdir ediyorum bunların küçük bir listesi: Dimebag Darrell, Hans Zimmer and Alexi Laiho.
Favori kitap:
The Dirt
Favori içecek:
Red Bull ile Jägermeister
Favori yemek:
Hint yemekleri.
Favori film:
Gladyatör
Favori televizyon programı:
American Chopper
Karşılaştığı en ahmakça soru:
Aslında bu soru ahmakça değil. Gerçekten iyi bir soru, kızım Luna tarafından soruldu. Bir defasında ''Evimiz içerde mi dışarıda mı?'' diye sordu. Düşün ve eğer cevabını bulabilirsen bana da söyle