BurningHeart
Well-Known Member
- May
- 774
- 114
Hanoi Rocks 1979 yılında temelleri atılmış, finlandiyalı bir punk-glam grubudur. grup şimdiki zamana bakılırsa tam bir old school. grup 1985 yılında baterist Terry Chimes'ın ölümüyle dağılmıştır.
Grubun en önemli isimleri olan vokal Michael Monroe ve gitarist Andy McCoy 1985 te dağılan bu grubu 17 yıl sonra 2002 de yeniden diriltmişlerdir. gelelim ondan önce 1980-1985 Hanoi rocks olaylarına
Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks
ilk albümleri olan BSSB grubun patlama albümüdür. albümden çıkan kalite hormonu fışkırmaktadır.
Tragedy 4:06
albümün ilk şarkısı olan tragedy çok güzel bir girişle başlıyor. albümün tamamında da olduğu gibi bu şarkıdada bass sesleri yoğunlukta, micheal monroe mükemmel sesiyle ''zamane aşkını'' yorumluyor tragedyle. andy mccoy un gitarı ve back vokaliyle iyice coşuyoruz özellikle 3:00 dan sonra
Village Girl 3:04
albümün ikince şarkısı olan village girl ise güzel bir gitar introsuyla başlıyor. arada wah pedalıyla efektler var yine gayet hoş. yine bu şarkıda da aşk teması etkin. village girl, ''köy kızı'' na olan aşk betimleniyor.
misal;
Alıntı:
Oh village girl, village girl
Yes, you sure make me hot
yada
Alıntı:
Oh yes, your music means a lot to me
But your face and your body, they drive me crazy
Stop Cryin 3:56
evet geldik albümün 3. şarkısına ''ağlamayı kes'' eheh bir ballad olarak düşünmeyin bu şarkıları yok böyle eğlence arkadaşlar. maykıl ve endy o kadar güzel besteler çıkarmışlarki size mükemmel bir enerji veriyorlar neyse. bu şarkıda da hoş bir bass sesiyle giriliyor ve ritim gitar la devam ediliyor arada ise floyd rose ile andy size müziğin hazzını veriyor.
Michael Monroe burdada müzikal yeteneğini konuşturuyor ve bir saksafon solo atıyor gerçekten çok hoş mutlaka dinleyin derim.
''beni asla bırakma, ben hep seninle olmak istiyorum. ağlamayı bırak lütfen 'burada kendisine sesleniyor gibi) '' cümelelr geçiyor şarkıda. fakat bunun bir ironi olduğunu şarkının ritminden anlayabiliyoruz
Don't Never Leave Me 3:59
albümün 4. şarkısı olan dont never leave me de bir vokalde ne kadar punk ile etkileşimli olduğunu görüyoruz. 80ler ballad tarzından daha farklı bir şarkı ama ballad diyebiliriz sanırım. Bu konuda yardımınızı beklerim biraz karmaşık. ayrıca şarkının bir kısmını back vokalsiz sadece Andy Mccoy söylüyor ve o sesi duyuyorsunuz o eşsiz punk vokalini.
Dont never leave me baby geceliğin yağmur yağdığında sokakta yürüyüp
hayallere dalabileceğiniz mükemmel bir aşk şarkısı
Lost In The City 3:51
arkadaşlar albümde kesinlikle dinleyin dinlemeyeni cennete almazlar diyeceğim birkaç şarkıdan biri lost in the city dir. yok böyle bir giriş gençler. öyle bir girişi varki sizi rocknroll dance a sürüklüyor. mutlaka dinlemelisiniz. ilk önce efekt olduğunu zannetmkiştim ama konserleride izleyince Allahın varlığına inandım. kolay kolay yerinde duramayacağınız bir şarkı. yine gitarla devam ediyor ve M.Monroe yine müzikal becerisini konuşturuyor bu sefer saksafon değil Mızıkada çok hoş sesler çıkartıyor.
First Timer 3:03
evet dostlar bu şarkıda ise bir aşığın platonik aşkıyla ilk defa konuşma olayı anlatılıyor. ''lütfen operator, lütfen operator'' diye başlıyor şarkı ''bu benim bir kadınla ilk ilişkim olucak'' 1.dakikadan sonra çok deli bir solo var arkadaşlar dediğim gibi bu telefonla konuşma sürecini anlatıyor sanırım
ama bu şarkıda bass ın sesi o kadar iyi duyulmuyor.
'' oh evet lütfen operator evet düşürdüm bakarmısınız bayan'' diyede bitiyor şarkı gayet hoş
Cheyenne 4:01
mutlaka dinlemenizin gerektiğini düşündüğüm şarkıdır Cheyenne.
'' don't wanna hurt you, I don't wanna see you cry, I don't wanna hurt you once more,
I don't wanna leave now, I don't want no sight for sore eyes,
Gone sore of all the tears that we cryed''
işte bu bölüm adamı bitiriyor.. daha sonra ...
... bass ın ardından işte o sihirli sözler;
Alıntı: Hey come here with the guitar! OK!
bundan sonra yaşayıp bitirdiği aşkını o kadar güzel betimliyorki Hanoi Rocks insanın imrenmemesi elde değil
...Just raise you window to the sweet sweet sound of Rock'n'Roll ;P
11StreetKidz 3:59
bu şarkıda ise 11 sokağı çocukları konsept olarak kullanılıyor. Suzy,Gee ve Peter in başından geçenler anlatılıyor. suzy ve gee iki arkadaştır ve birbiriyle konuşurlar gee sorar ''ben iyiym benim bir problemim yok ama senin var sanırım lütfen söylermisin'' peter e olan ilgisini anlatır suzy ve arkadaşını kaybeder. şarkıda bir açıklama bir gönderme var onuda yazayım bari
...
Alıntı: Remember all them nites we wrote on the walls that "Punks never die!"
neyse gayet hoş bir şarkı mutlaka dinleyelim ;P
Walking With My Angel 2:14
2 dakika 14 saniyeye sığdırılmış büyük bir eğlencedir ''Walking With My Angel'' Michael Monroe ve saksfonu mükemmel bir sentez yaratmışlardır bu şarkıyla ve evet tabiki Andy Mccoy ve o çılgın ritimleri ;P
Alıntı: All right now, Well ain't no dime, being down
Who would ever try to put me down
When I'm walking, walking with my angel
'Cause every guy I see, Is wishin' that he were me
Now when I'm walking, walking with my angel
When we're rollin' hand in hand, I'm as happy as can be
'Cause she's the prettiest girl in town
And everyone can see she belongs to me
And I feel so proud, It's as good as walking on a cloud
(Now) When I'm walking, walking with my angel
Pretender 3:32
Pretender=yapıyormuş gibi gözüken
bu şarkıda ise bir olay konsept ele alınmış ve bir şahıs hakkında ''pretender'' yani bir çok eylem yaptığını söyleyip öyle görünen ama aslında hiç öle olmamış bir insan anlatılıyor. bu şarkıdada 70ler punk tarzını görebiliyoruz ancak gitar soloları hala aşırı derecede aktif ve bass in
canım sıkıldı böyle birşey hazırlamaya kaltık kusura bakmayın diğer albümleride yavaş yavaş buraya inceledikten sonra yazarım. neyse ...
Not: bu arada grup son konserini bugün Helsinki de veriyor ve bir daha toparlanmamak üzere ayrılıyorlar
*ölen baterist Terry Chimes The Clash grubunun ilk albümünde baterist olarak çalmıştır.
*ayrıca ortada bir söylenti dolaşmakta '' japonya turunda karsilastiklari david coverdale'in sacini atese vermek'' gibi ;P
şuanki kadro;
Hanoi Rocks
Michael Monroe - lead vocals
Andy McCoy - lead guitar
Conny Bloom - guitar
Andy "A.C." Christell - bass
George Atlagic - drums
micheal monroe
andy mccoy
1980-1985
# Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks (1981)
# Oriental Beat (1982)
# Self Destruction Blues (1982)
# Back to Mystery City (1983) #87 UK
# Two Steps from the Move (1984) #28 UK #49 JPN
2002-2021
# Twelve Shots on the Rocks (2002) #5 FIN #27 JPN
# Another Hostile Takeover (2005) #5 FIN # 51 JPN
# Street Poetry (2021) #6 FIN #41 SWE
ALINTIDIR ...!
http://www.youtube.com/watch?v=aM4BqmRA9WM
Grubun en önemli isimleri olan vokal Michael Monroe ve gitarist Andy McCoy 1985 te dağılan bu grubu 17 yıl sonra 2002 de yeniden diriltmişlerdir. gelelim ondan önce 1980-1985 Hanoi rocks olaylarına
Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks
ilk albümleri olan BSSB grubun patlama albümüdür. albümden çıkan kalite hormonu fışkırmaktadır.
Tragedy 4:06
albümün ilk şarkısı olan tragedy çok güzel bir girişle başlıyor. albümün tamamında da olduğu gibi bu şarkıdada bass sesleri yoğunlukta, micheal monroe mükemmel sesiyle ''zamane aşkını'' yorumluyor tragedyle. andy mccoy un gitarı ve back vokaliyle iyice coşuyoruz özellikle 3:00 dan sonra
Village Girl 3:04
albümün ikince şarkısı olan village girl ise güzel bir gitar introsuyla başlıyor. arada wah pedalıyla efektler var yine gayet hoş. yine bu şarkıda da aşk teması etkin. village girl, ''köy kızı'' na olan aşk betimleniyor.
misal;
Alıntı:
Oh village girl, village girl
Yes, you sure make me hot
yada
Alıntı:
Oh yes, your music means a lot to me
But your face and your body, they drive me crazy
Stop Cryin 3:56
evet geldik albümün 3. şarkısına ''ağlamayı kes'' eheh bir ballad olarak düşünmeyin bu şarkıları yok böyle eğlence arkadaşlar. maykıl ve endy o kadar güzel besteler çıkarmışlarki size mükemmel bir enerji veriyorlar neyse. bu şarkıda da hoş bir bass sesiyle giriliyor ve ritim gitar la devam ediliyor arada ise floyd rose ile andy size müziğin hazzını veriyor.
Michael Monroe burdada müzikal yeteneğini konuşturuyor ve bir saksafon solo atıyor gerçekten çok hoş mutlaka dinleyin derim.
''beni asla bırakma, ben hep seninle olmak istiyorum. ağlamayı bırak lütfen 'burada kendisine sesleniyor gibi) '' cümelelr geçiyor şarkıda. fakat bunun bir ironi olduğunu şarkının ritminden anlayabiliyoruz
Don't Never Leave Me 3:59
albümün 4. şarkısı olan dont never leave me de bir vokalde ne kadar punk ile etkileşimli olduğunu görüyoruz. 80ler ballad tarzından daha farklı bir şarkı ama ballad diyebiliriz sanırım. Bu konuda yardımınızı beklerim biraz karmaşık. ayrıca şarkının bir kısmını back vokalsiz sadece Andy Mccoy söylüyor ve o sesi duyuyorsunuz o eşsiz punk vokalini.
Dont never leave me baby geceliğin yağmur yağdığında sokakta yürüyüp
hayallere dalabileceğiniz mükemmel bir aşk şarkısı
Lost In The City 3:51
arkadaşlar albümde kesinlikle dinleyin dinlemeyeni cennete almazlar diyeceğim birkaç şarkıdan biri lost in the city dir. yok böyle bir giriş gençler. öyle bir girişi varki sizi rocknroll dance a sürüklüyor. mutlaka dinlemelisiniz. ilk önce efekt olduğunu zannetmkiştim ama konserleride izleyince Allahın varlığına inandım. kolay kolay yerinde duramayacağınız bir şarkı. yine gitarla devam ediyor ve M.Monroe yine müzikal becerisini konuşturuyor bu sefer saksafon değil Mızıkada çok hoş sesler çıkartıyor.
First Timer 3:03
evet dostlar bu şarkıda ise bir aşığın platonik aşkıyla ilk defa konuşma olayı anlatılıyor. ''lütfen operator, lütfen operator'' diye başlıyor şarkı ''bu benim bir kadınla ilk ilişkim olucak'' 1.dakikadan sonra çok deli bir solo var arkadaşlar dediğim gibi bu telefonla konuşma sürecini anlatıyor sanırım
'' oh evet lütfen operator evet düşürdüm bakarmısınız bayan'' diyede bitiyor şarkı gayet hoş
Cheyenne 4:01
mutlaka dinlemenizin gerektiğini düşündüğüm şarkıdır Cheyenne.
'' don't wanna hurt you, I don't wanna see you cry, I don't wanna hurt you once more,
I don't wanna leave now, I don't want no sight for sore eyes,
Gone sore of all the tears that we cryed''
işte bu bölüm adamı bitiriyor.. daha sonra ...
... bass ın ardından işte o sihirli sözler;
Alıntı: Hey come here with the guitar! OK!
bundan sonra yaşayıp bitirdiği aşkını o kadar güzel betimliyorki Hanoi Rocks insanın imrenmemesi elde değil
...Just raise you window to the sweet sweet sound of Rock'n'Roll ;P
11StreetKidz 3:59
bu şarkıda ise 11 sokağı çocukları konsept olarak kullanılıyor. Suzy,Gee ve Peter in başından geçenler anlatılıyor. suzy ve gee iki arkadaştır ve birbiriyle konuşurlar gee sorar ''ben iyiym benim bir problemim yok ama senin var sanırım lütfen söylermisin'' peter e olan ilgisini anlatır suzy ve arkadaşını kaybeder. şarkıda bir açıklama bir gönderme var onuda yazayım bari
...
Alıntı: Remember all them nites we wrote on the walls that "Punks never die!"
neyse gayet hoş bir şarkı mutlaka dinleyelim ;P
Walking With My Angel 2:14
2 dakika 14 saniyeye sığdırılmış büyük bir eğlencedir ''Walking With My Angel'' Michael Monroe ve saksfonu mükemmel bir sentez yaratmışlardır bu şarkıyla ve evet tabiki Andy Mccoy ve o çılgın ritimleri ;P
Alıntı: All right now, Well ain't no dime, being down
Who would ever try to put me down
When I'm walking, walking with my angel
'Cause every guy I see, Is wishin' that he were me
When we're rollin' hand in hand, I'm as happy as can be
'Cause she's the prettiest girl in town
And everyone can see she belongs to me
And I feel so proud, It's as good as walking on a cloud
(Now) When I'm walking, walking with my angel
Pretender 3:32
Pretender=yapıyormuş gibi gözüken
bu şarkıda ise bir olay konsept ele alınmış ve bir şahıs hakkında ''pretender'' yani bir çok eylem yaptığını söyleyip öyle görünen ama aslında hiç öle olmamış bir insan anlatılıyor. bu şarkıdada 70ler punk tarzını görebiliyoruz ancak gitar soloları hala aşırı derecede aktif ve bass in
canım sıkıldı böyle birşey hazırlamaya kaltık kusura bakmayın diğer albümleride yavaş yavaş buraya inceledikten sonra yazarım. neyse ...
Not: bu arada grup son konserini bugün Helsinki de veriyor ve bir daha toparlanmamak üzere ayrılıyorlar
*ölen baterist Terry Chimes The Clash grubunun ilk albümünde baterist olarak çalmıştır.
*ayrıca ortada bir söylenti dolaşmakta '' japonya turunda karsilastiklari david coverdale'in sacini atese vermek'' gibi ;P
şuanki kadro;
Hanoi Rocks
Michael Monroe - lead vocals
Andy McCoy - lead guitar
Conny Bloom - guitar
Andy "A.C." Christell - bass
George Atlagic - drums
micheal monroe
andy mccoy
1980-1985
# Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks (1981)
# Oriental Beat (1982)
# Self Destruction Blues (1982)
# Back to Mystery City (1983) #87 UK
# Two Steps from the Move (1984) #28 UK #49 JPN
2002-2021
# Twelve Shots on the Rocks (2002) #5 FIN #27 JPN
# Another Hostile Takeover (2005) #5 FIN # 51 JPN
# Street Poetry (2021) #6 FIN #41 SWE
ALINTIDIR ...!
http://www.youtube.com/watch?v=aM4BqmRA9WM