F klavye Q klavyeye karşı.

Konu Yazar

hmmokkibbye

New Member
Kalemi Kırıldı!
Nis
288
4
Q klavye hayatımızdan çıkacak

Dünya genelinde 130 yıldır kullanılan Q klavyenin, Amerika için bile verimsiz olduğunu belirten Mert, "Q klavye on parmak tekniğine göre hazırlanmadığı için yazımı oldukça zordur. Eğitmen İhsan Yener, 1945 yılında 180 bin Türkçe kelimeyi inceleyerek F klavye dizilimini ortaya çıkardı ve 1955 yılında TSE belgesi aldı. Gümrük kanununda yapılan değişiklikler ile Q klavye ithalatına da yasak getirildi. Buna rağmen bu kanun delinerek İngilizce klavye ülkemize yayıldı. İngilizlerin bile on parmak yazamadığı Q klavyeyi günlük yaşamımızdan çıkartmak istiyoruz" dedi.

Mert, yapılan uluslararası hızlı yazma yarışmalarında F klavye ile yazan yarışmacıların başarıya ulaştığını, en son Bilgi İşlem Federasyonu'nun düzenlediği 2021 Pekin Hızlı Yazım Yarışması'nda, F klavye kullanan Türk temsilcilerin 1'ncilik, 3'ncülük ve 4'ncülük elde ettiğini söyledi. Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker'in de desteklediği Türkçe F klavye kursları, 2021-2021 eğitim sezonunda, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'nde verilecek. Yüzün üzerinde vatandaş katılarak F klavye eğitimi alacak

Geri
Üst Alt