Yetersiz futbol [ Ömer Güvenç ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan XStarS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

XStarS

Active Member
Şub
1,169
7
Maç öncesi, 'Beşiktaş bu karşılaşmayı rahat kazanır' görüşü vardı. Bu görüş gerçekleşti ve Beşiktaş ilk golü yemesine rağmen rakibini farklı yenerek görüşleri boş çıkartmadı. Ancak buna rağmen Beşiktaş, futbol olarak vasatı aşamadı.
Beşiktaş'taki en büyük sorun defans ve orta saha... Gaziantep Belediyesi; Bank Asya'da, orta sıralarda oynayan bir takım. Beşiktaş böyle bir rakibe bile inanılmaz gol pozisyonları verdi. Gaziantepli forvet oyuncuları biraz becerikli olsa, Beşiktaş kalesinde en az iki gol daha görürdü. Kısacası Beşiktaş defansı SOS veriyor.
Aynı şeyi hep söyledim, yine söyleyeceğim; 'Mustafa Denizli bu takıma önce gol yememeyi öğretmeli. Nasılsa atıyor'
Beşiktaş'ın, rakip kim olursa olsun, hemen her maçta bu kadar gol pozisyonu vermesi tabi ki tümüyle defans oyuncularının hatası değil. Orta sahada oynayanlar da en az defans kadar hatalılar. Rakip, Beşiktaş'ın orta sahasını neredeyse elini kolunu sallaya sallaya geçiyor ve Beşiktaş defansıyla karşı karşıya kalıyor.
Beşiktaş orta sahasının daha çok top kazanması, kazandığı topları iyi kullanması; en önemlisi de forvetteki arkadaşlarına ve defanstaki arkadaşlarına yardım etmesi gerekiyor.
Peki Beşiktaş orta sahası bunları yapabiliyor mu, hayır... Zaten yapsa rakip bu kadar kolay gol pozisyonuna giremez.
Serdar Özkan'da biraz canlanma, Uğur'da düşüş görüyorum.
Mustafa Denizli, dünkü maçta da arayış içindeydi. Böyle maçlarda arayış içinde olması da normal.
Ne yaptı... İlk 45 dakikada Sivok'u defansın göbeğinde oynattı, Zapotocnhy'i hemen önlerinde; ikinci 45 dakikada bu iki oyuncunun rollerinin tam tersi oldu.
'Kim nerede daha iyi oynadı' derseniz, ön libero için Sivok derim... Ama yeterli mi, tabi ki değil...
Beşiktaş'ın dün yine en çalışkan ve yürekten oynayan oyuncusu Nobre'ydi. Dünkü maça İbrahim Toraman sadece bir antrenmanla çıktı, buna rağmen iyilerden biriydi.
Son olarak tekrar ediyorum; bu orta saha ve defansla Beşiktaş'ın işi zor.
Çözüm mü? O Mustafa Denizli'nin işi...

Geri
Üst Alt