Cevap: ya beyler sw kuracam ama xp format atamıyorum yardım lutfen
Öncelikle Merhaba;
Bilgisayarına windows kurmak için seninde bildiğin gibi sadece cd ye intiyacın yok bunu usb ilede halledebilirsin fakat bu cd nin içindeki dosyaları direk copy paste ile flasha atabileceğin anlamına gelmiyor çünkü bu şekilde yaptığında fllash diskin boot etme özelliği aktif olmuyor bunun için özel programlar var.Google amcaya sorarsan cevabını bulursun özellikle chip.com.tr adresinde bununla ilgili makaleler vardı.
Ayrıca evindeki bilgisayara server kurmak ne kadar mantıklı tartışılır,gerek bant genişliği,gerek bilgisayarın donanımsal özellikleri buna izin vermez ayrıca evdeki herhangi bir elektrik kesintisinde hem serverin kapanacak hemde oyundaki değişikliklerden bazılarının kaybolma riski ortaya çıkacak.Bu yüzden evden server yönetimi şu tarihte çoktan rafa kaldırıldı.
Sonuç olarak illaki server açmak istiyorsan ve bu işi yapabileceğine inanıyorsan ucuz fiyata vps satan firmalarla görüş bütcene uygun illaki bişiler yakalarsın bununda öncesinde biraz bilgisayar bilgini artırman senin yararına olacaktır.Çünkü bu forumdaki insanların artık bazı şeylerin bilincindeler bilgisayarını kuramayan bir insanın açtığı serverda oynuyacak oyuncu sayısı iki elin parmak sayısından fazla olmaz.Bu arada windows 7 dede sorunsuz server kuruluyor daha önce localde bende geliştirme yaparken kurup oyuna girmiştim.