Kol3r4 Kişisel Sayfası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kol3r4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu Yazar

kol3r4

Bende Loper Olucam
Haz
873
12
Fıkralar

Usta Benim hanım çok müsrif, para yetişmiyor. İnanamazsın, Pazar günü benden 200 frank istedi, Pazartesi 300, Salı 400, Çarşamba 500, Perşembe 800, dün de 1000 frank!..
- Acıdım sana be Usta. Nereye harcıyor bu kadar parayı?
- Ne bileyim ben, verdiğim yok ki...

modexl0026bq.jpg

Mode XL
Evren ve Yasin birbirlerinden bagimsiz müzik çalismalarini sürdürüyorlardi. 2000 yilinin baslarinda tasnisip ayni semtte otuyor olmalarinin da faydasiyla hemen hemen hergün bir araya gelip ortak çalismalar yapmaya basladilar.Ikili sürekli üretim çabasi içerisinde olmasina ragmen çikan sonuçlar ikisi için de tatmin edici olmuyordu.Her zaman daha iyisini yapabileceklerinden emin olduklari için çalismalarina hiz kesmeden devam ediyorlardi. Çalismalarinda extra hiçbir kimsenin katkisi olmadan bir anlamda deneme yanilma yöntemiyle kendilerini sürekli gelistiriyorlardi. Bilgisayar tecrübesi ikiliye software çalismada bir hayli kolaylik kazandiriyordu. Yaptiklari demolara güvenmedikleri için herhangi bir plak şirketiyle baglantiya geçmek istemiyorlardi Ancak fikir almak amaciyla etrafindaki insanlara bu demo kayitlarini dinletiyorlardi. 2001 yilinda ikili gerek ortak hedefler gerekse ayni tarzi yakalama isteginden dolayi Mode XL'i kurma karari aldilar.

Bağzı Şarkıları:
nota2.gif
Aldırış Etme
nota2.gif
Altin Jack
nota2.gif
Arkanı Kolla
nota2.gif
Bacak Arası
nota2.gif
Belki de Bizden Biri
nota2.gif
Bildiğin Gibi Değil

nota2.gif
Funkstaz (ft.iYasin)
nota2.gif
Hadi S*ktir ()
nota2.gif
Hep Yolu Buluyorum
nota2.gif
İllizyon
nota2.gif
Kac Kez

nota2.gif
Kapıları Zorlama

3910_3473_impsikopat_sagopa_kajmer.jpg

Sagopa Kajmer:

Yunus Özyavuz, müzik yaşantısına Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. Bu sırada Rapper M.C. (Rapper Mic Check ve DJ Mic Check adıyla) müstear ismini kullandı. 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. Kuvvetmira grubunda halen kendisi, Kolera ve Abluka Alarm bulunmaktadır. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla peşpeşe Sözlerim Silahım ve İhtiyar Heyeti isimli 2 albüm çıkardı. Daha sonra Silahsız Kuvvet mahlasını bırakıp Sagopa Kajmer mahlasıyla müzik yaşantısına devam etmiştir. Ardından Bir Pesimistin Gözyaşları ve Romantizma albümlerini çıkarmıştır. Sagopa Kajmer ve eşi Kolera (Esen Güler Özyavuz) birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Sagopa Kajmer bu olayı bir röportajında "Boğulacaksak kendi denizimizde boğulalım, dedik." şeklinde açıklamıştır. Bu ikili ve Kuvvetmira'da yer alan diğer rap sanatçıları Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer üstlenmiştir. Sagopa Kajmer, dünyada 10 yılda bir yapılan Rap King yarışmasında, 2006 yılında 'Baytar' adlı parçayla birinci olmuştur. Ayrıca 2021 yılında MTV Türkiye tarafından EMA'de Hip-Hop kategorisinden Türkiye'nin en iyi sanatçısı olmaya aday olmuştur ve EMA Party'deki performansıyla ve seyircileriyle dikkat çekmiştir. 2021 yılında Melankolia etiketi altında Melankolia Wears da çıkmıştır. 2021 yılının sonlarında başlattığı "DJ Benim" yarışması ve 2021 yılında çıkarmayı planladığı "Yeraltı Kafilesi" albümü ile rap müzikte genç yeteneklere ne kadar önem verdiğini göstermektedir.2006 yılında yılında Melankolia Müzik’in ilk göz bebeği olan ve plak şirketimizin piyasaya sürdüğü ilk albüm olan ”KAFİLE” ,herkes tarafından tüm zamanların en iyi Türkçe Rap Karma Albümü olarak değerlendirilmişti.Kafile Albümünün 3 sene sonrasında Melankolia Müzik tekrar Yeraltındaki kafileye göz kırpıyor.

Albümleri
nota2.gif
Yeraltı Operasyonu (1998) Turbo
nota2.gif
Sözlerim Silahım (2001) Silahsız Kuvvet
nota2.gif
İhtiyar Heyeti (2002) Silahsız Kuvvet
nota2.gif
On Kurşun (2002) Sagopa Kajmer
nota2.gif
Sagopa Kajmer (2002) Sagopa Kajmer
nota2.gif
Bir Pesimsitin Gözyaşları (2003) Sagopa Kajmer
nota2.gif
Romantizma (2005) Sagopa Kajmer
nota2.gif
Kafile (2006) Kuvvetmira
nota2.gif
İkimizi Anlatan Birşey (2021) Sagopa Kajmer, Kolera
nota2.gif
Kötü İnsanları Tanıma Senesi (2021) Sagopa Kajmer
nota2.gif
Şarkı Koleksiyoncusu (2021) Sagopa Kajmer

Dünyanın En Büyük Forumu
Google

asdasdasdasdasdasd

Cevap: Kol3r4 Kişisel Sayfası

Lütfen daha düzgün bir kişisel sayfa hazırlayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt